Natjecanje iz znanja

stemgameslogowhitevert-small

STEM Games natjecanje u znanju pruža priliku studentima svih fakulteta STEM područja da kroz tri dana natjecanja pokažu svoja znanja i vještine rješavajući inženjerske probleme. Za svako od četiri STEM područja (prirodoslovno, tehničko, inženjersko i matematičko) postoji natjecateljska Arena u kojoj studentski timovi pokušavaju naći što bolje rješenje za problem iz tog područja. Problemi su osmišljeni tako da natjecatelji prema svojim kompetencijama mogu birati u kojoj će se Areni natjecati, neovisno o tome s kojeg fakulteta dolaze. Poželjno je da tim čine studenti različitih područja kako bi problemu mogli pristupiti iz više različitih perspektiva.

Za razliku od ostalih studentskih natjecanja na kojima studenti pišu ispite iz gradiva studija, naši su zadaci kreativne i praktične prirode. Studenti se za njih ne pripremaju, već u njihovom rješavanju primjenjuju inženjerski pristup i znanja stečena tijekom studiranja. Problemi kojima će se natjecatelji baviti vezani su uz generalnu temu natjecanja koja je ove godine "Life as We Know It" i postavlja pitanja o održivosti našeg života na zemlji.

Tijek natjecanja

Pretprijava

Prilikom pretprijave potrebno je odabrati do dvije Arene u kojima se želiš natjecati. Arena se odabire po željenom prioritetu sudjelovanja, a na samom natjecanju se možeš natjecati isključivo u samo jednoj Areni. 

Selekcija

Po završetku pretprijava, fakulteti samostalno provode selekciju svojih studenata, a popis odabranih studenata predstavnici svakog fakulteta šalju organizatorima STEM Gamesa.

Slaganje timova

Nakon što su poznati svi natjecatelji u pojedinoj Areni, kreće se sa slaganjem timova. Timovi su interdisciplinarni što znači da članovi tima mogu biti s različitih fakulteta istog sveučilišta, a mogu se mijenjati do prvog dana natjecanja.

STEM Games Arene

20190427 – STEM Games logo – Arena S – bijeli tekst

Prirodoslovna arena

Namijenjena je studentima prirodnih i biotehničkih znanosti te pripadnih im područja i polja.

20190427 – STEM Games logo – Arena T – bijeli tekst

Tehnološka arena

Namijenjena je studentima tehničkih znanosti te pripadnih im područja i polja digitalnih i računalnih tehnologija.

20190427 – STEM Games logo – Arena E – bijeli tekst

Inženjerska arena

Namijenjena je studentima tehničkih znanosti te pripadnih im područja i polja elektrotehnike i strojarstva.

20190427 – STEM Games logo – Arena M – bijeli tekst

Matematička arena

Namijenjena je studentima prirodnih znanosti te pripadnih im polja i grana matematike.

Iskustva naših studenata

Super mi je što primjenjujemo znanje, a ne da samo učimo i rješavamo zadatke.

Fantastično je što je bilo tako puno sadržaja nevezanih za samo natjecanje, a sve organizirano tako da mogu stići na sve što želim. Bravooooo!

Cijela organizacija je bila na dostojnoj razini te ne bi trebalo ništa previše mijenjati.

Vrhunska organizacija, za sve pohvale, odličan smještaj i vrhunska hrana.

Sve je bilo apsolutno superiška. pogotovo zato jer se odvija prvi puta i nadmašili ste očekivanja!

Lokacija je odlična i apartmani su brutalni, iskreno sve pohvale za organizaciju jer je sve bilo dobro.

Iako je veliko rivalstvo među fakultetima, na kraju dana smo svi jedna velika mlada zajednica sa sličnim ciljem završetka fakulteta.

Koncerti, raznolikost fakulteta, zabavni sadržaji, druženje, iskustvo.

Pohvalila bih sami koncept zajedničkog kompleksa, kao veliko naselje. Generalno jako dobra organizacija, pogotovo za prvi put. Želim čestitati kolegama koji su uložili mnogo mjeseci u pripremu projekta na odlično odrađenom poslu.

Često postavljena pitanja

Da, za natjecanje u Areni potrebno ti je vlastito prijenosno računalo. Na samom će ti natjecanju biti omogućen pristup napajanju i internetu.

Ne, timovi se slažu u mjesecu prije natjecanja kada ćeš moći razgovarati s kolegama s kojima možeš stvoriti timove.

Naravno. Ukoliko vas sve fakultet odabere kao natjecatelje, dovoljno je da se prilikom sastavljanja timova prijavite kao tim. Tijekom razdoblja sastavljanja timova bit će omogućena komunikacija s drugim kandidatima i prijava tima.

Nakon ispunjenja pretprijave dobit ćete sve potrebne povratne informacije na email.

Istovremeno sudjelovanje u znanju i sportu nije moguće. Natjecanje u znanju odvijat će se usporedno sa sportskim natjecanjima tijekom cijeloga događaja.

Prirodoslovna arena: 3-4 člana
Tehnološka arena: 3-4 člana
Inženjerska arena: 3-5 članova
Matematička arena: 3-4 člana

Da, prilikom ispunjavanja prijave možeš označiti do dvije arene za koje si zainteresiran/na. Ako to učiniš, na predstavnicima tvog fakulteta je da u fazi formiranja timova odredi u kojoj areni za tebe ima mjesta.

Ne, natjecanja u arenama se odvijaju istovremeno, pa su zbog toga međusobno isključiva.

Na stranici svake arene nalazi se popis kompetencija potrebnih za natjecanje u svakoj areni.

X