STEM Games 2021

STEM Games je međunarodno natjecanje studenata iz STEM područja.

Cilj STEM Gamesa je poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja, poticanje i promocija sveučilišnog sporta kao i zdravog načina života.

Nesretne okolnosti koje ne dopuštaju okupljanja drugu godinu zaredom onemogućile su organizaciju STEM Gamesa, najvećeg studentskog natjecanja u regiji, u obliku u kakvom ga naši sudionici poznaju. U očekivanju vremena koja će nam dopustiti da ponovo okupimo najbolje studente STEM područja i predstavnike njihovih budućih poslodavaca na jednom mjestu, ove smo godine to ostvarili kroz online natjecanje pod nazivom STEM Games Safe Mode.

U ovogodišnjem natjecanju, interdisciplinarni timovi odmjerili su snage u rješavanju problema iz različitih grana STEM područja. Zadaci su povezani s aktualnim temama s ciljem da se studentima omogući drugačiji uvid u svijet znanosti i STEM područje u cjelini. 

Ono što ovo natjecanje čini drugačijim od ostalih studentskih natjecanja u znanju je to što je studentima pružena potpuna sloboda pri rješavanju zadataka i korištenju resursa za savladavanje istih. Također, zadaci koji se pojavljuju u STEM Gamesima nisu tipični teorijski, nego zadaci koji opisuju probleme iz stvarnog svijeta te izazivaju mlade ljude da osim svog znanja testiraju i svoju snalažljivost.

Ovogodišnja generalna tema je Dare to adapt, a želi naglasiti važnost prilagodbe i interdisciplinarnosti u borbi s pandemijom koja nas je podsjetila da iz najtežih problema izranjaju najmaštovitija rješenja. Također, cijela novonastala situacija ukazuje nam i na to da koliko god se mi trudili izbjegavati nedaće, upravo njima dugujemo svoje postojanje jer je upravo zahtjev za prilagodbom i razvijanjem otpornosti ona sila koja pokreće evoluciju. Stoga svim sudionicima STEM Gamesa poručujemo: usudite se prilagoditi!

2_1 gen tema s datumom slide
X