STEM Games 2022

Peti po redu STEM Gamesi održani su u svibnju 2022. godine u prekrasnom Rovinju, gradu poznatom po svom romantičnom ugođaju. Natjecatelji su bili smješteni nešto podno samog grada, u ugodnim apartmanima neposredno uz obalu, gdje su proveli pet uzbudljivih dana rješavajući aktualne probleme iz četiri arene STEM područja, boreći se prsa o prsa protiv kolega s drugih fakulteta u nekolicini sportova ili pak sukobljavajući se u e-sportovima. 

U suradnji sa Croatia osiguranjem koncipirana je generalna tema Gamesa, World of opportunities, koja je nastojala upoznati sudionike s ulogom STEM područja u rješavanju problema svakidašnjice i osiguravanju bolje budućnosti. Kroz temu je istaknuto kako su u današnjem, digitalnom svijetu mogućnosti beskrajne i kako je uz dovoljno mašte, volje i inovativnosti samo nebo granica. Tako su za natjecatelje osmišljeni izazovni zadaci koji su testirali njihovu kreativnost i domišljatost, sposobnosti analitičnog razmišljanja, ali i timski rad. 

Sudionici su se također mogli natjecati u devet sportova, od kojih su svi osim šaha održani u muškoj i ženskoj konkurenciji, uključujući odbojku i odbojku na pijesku, košarku, rukomet, futsal, kros, veslanje i stolni tenis. Utakmice i natjecanja u sportovima održani su od jutra do poslijepodne i predstavljali su jedan od najintenzivnijih dijelova STEM Gamesa.

U e-sport areni predstavnici fakulteta su se natjecali u četiri igre: Counter-Strike, League of Legends, FIFA i Rocket League, pri čemu su timovi bili mješoviti. Naravno, e-sport utakmicama su osim igrača mogli prisustvovati i svi zainteresirani, što je značilo da su sjedala u areni bila ispunjena gledateljima.

Nakon dugih utakmica naslijedila je bogata ponuda dodatnog programa, što je uključivalo aktivnosti kao što su lov na blago, povlačenje užeta i STEM kviz, turniri u kartaškim igrama, kao što su bela, trešeta i briškula, ali i povrat omiljenog beer ponga. Cjelokupni doživljaj su upotpunili Grše i Z++, koji su nastupali na zadnja dva dana Gamesa, na zabavama koje su potrajale dugo u noć.

dodatni
karaoke-1-1024×683
20180509_futsal_pmfst_riteh_m_marko_pacadi_10_1080
cover2
X