Inženjerska arena

EN_kosuljica_trans-whitetext-small

Možemo li izgraditi bolji i učinkovitiji automobil? Što će biti izazovi prijevoza? Hoćemo li biti spremni za svaki teren i zadatak ispred nas? Timovi u tehničkoj areni morat će biti inovativni da bi stvorili novi način transporta u izazovnim uvjetima.

Inženjerska Arena (engl. Engineering Arena) je natjecanje u kojem projektni zadatak sadržava realne probleme iz različitih grana strojarstva, brodogradnje, energetike i elektrotehnike, a cilj je riješiti zadatak na što efikasniji, realniji i ekonomičniji način.

engineering_1

Zadatak

Projektni zadatak sastoji se od tri faze. Natjecanje se odvija kroz tri dana, pri čemu svaki dan predstavlja jednu fazu. Timovi ujutro dobivaju zadatak, rješavaju ga kroz dan, a u popodnevnim satima podnose rješenje pojedine faze te se rangiraju po dnevnim listama. Četvrti dan rezerviran je za finaliste, koji predstavljaju svoja rješenja pred stručnim žirijem. Stručni žiri izabire pobjednika Inženjerske arene.

Kome je namijenjena

Na natjecanju u Inženjerskoj areni mogu sudjelovati redovni studenti tehničkih znanosti te pripadnih područja iz polja strojarstva, elektrotehnike, mehatronike, robotike, brodogradnje i zrakoplovstva.

engineering_1

Kompetencije arene

Primjena osnovnih znanja praktične fizike i automatizacije

Primjena osnovnih znanja iz elektrotehnike

Primjena osnovnih znanja programiranja ugradbenih sustava

Osnovna znanja iz tehničkog crtanja

Osnovna znanja iz računalnog modeliranja, simuliranja i analize dinamičkih sustava

Osnovna znanja dimenzioniranja elemenata strojeva i električnih komponenti

Osnovna znanja materijala i tehnologija izrade dijelova sustava

Poznavanje osnovnih pogonskih sustava

Poznavanje rješenja u industriji

Timski rad

Analiza problema

Prezentacijske vještine

Želiš sudjelovati?