Inženjerska arena

20190427 – STEM Games logo – Arena E – bijeli tekst(1)

Što?

Znanstvenici istražuju ono što već jest, a inženjeri stvaraju ono čega dosad nije bilo. U ovoj ćete se areni možda naći pred zadacima poput izrade podmornice, proširenja funkcionalnosti ugradbenih sustava, osmišljavanja sustava potiska, optimizacije automobilskog prijenosa ili programiranja robota koji pleše na Makarenu dok čeka vašu sljedeću naredbu. U svakom slučaju, morat ćete primijeniti svo svoje znanje kako biste stvorili nešto novo.

Tko?

Robusni sustavi koji uvijek rade kako je zamišljeno produkt su rada interdisciplinarnog tima u kojem svaki član donosi svoj pogled na problem. Iako ćete u svoj tim vjerojatno htjeti uključiti strojare, elektrotehničare i inženjere zrakoplovstva, nemojte zaboraviti da vam od velike pomoći mogu biti i fizičari koji svakodnevno moraju prelaziti granice primijenjenog i apstraktnog. Možda smo vas sada zbunili - reći ćete... pa postoji toliko različitih područja, kako da odaberem ljude u timu? Ne brinite, nakon što osmisli zadatak, naš će mentorski tim opisati temeljne kompetencije koje morate imati kako biste ga uspješno savladali.

who
why

Zašto?

Zato što želite iskusiti kako je raditi na izazovima s kojima ćete se susresti nakon što završite studij i pritom se dokazati kao inženjer. Tijekom četiri dana natjecanja, imat ćete priliku raditi u timu sposobnih ljudi koji s vama dijele način razmišljanja i zajedničkim snagama doći do jedinstvenog pristupa problemu. Na kraju će neki od vas, ovisno o rezultatima, dobiti jedinstvenu priliku da svoja rješenja predstave našem žiriju i podijele ih s izabranim stručnjacima iz akademije i industrije.

Preuzmi rezultate arene 2019

Preuzmi tekst zadatka 2019

Preuzmi tekst zadatka 2018

Kompetencije arene

Primjena fizike u inženjerstvu

Analiza elektrotehničkih i elektroničkih sustava

Znanje programiranja i MATLAB/Octave programskih alata

Proračun i modeliranje termodinamičkih sustava

Osnove mehanike fluida

Znanja iz računalnog modeliranja, simuliranja i analize dinamičkih sustava

Automatika i upravljanje nelinearnim sustavima

Dimenzioniranje elemenata strojeva i konstrukcijskih elemenata

Projektiranje ugradbenih računalnih i komunikacijskih sustava

Timski rad

Analiza problema

Prezentacijske vještine

X