Matematička arena

20190427 – STEM Games logo – Arena M – bijeli tekst(1)

Što?

Svijet je prepun obrazaca, a svaki se proces u svojoj srži oslanja na neku logiku. U ovoj ćete se areni možda naći u potrazi za matematičkim modelom površinske napetosti ili zvjezdane dinamike, možda ćete dokazivati efikasnost matematičkih metoda, utvrđivati raspored čestica unutar materijala ili simulirati ponašanje tumora na molekularnoj razini. Matematička arena omogućit će vam da zajedno sa svojim timom primijenite matematički pristup u rješavanju problema iz stvarnog života.

Tko?

Nemojte da vas ime ove arene zavara - problem nećete moći riješiti sami, a tim sastavljen isključivo od matematičara najvjerojatnije će se susresti s mnogim zaprekama. Trebat će vam ljudi s raznovrsnim vještinama; matematičari, fizičari, računarci. Možda vam ovo zvuči čudno - reći ćete... pa postoji toliko različitih područja koja odgovaraju opisu, kako da odaberem ljude u timu? Ne brinite, nakon što osmisli zadatak, naš će mentorski tim opisati temeljne kompetencije koje morate imati kako biste ga uspješno savladali.

who
why

Zašto?

Zato što ćete imati priliku okušati se u izazovima koji vas čekaju nakon što završite studij. Naučit ćete kako raditi u timu i istraživati različite načine primjene matematičkog pristupa u novim područjima istraživanja. Vjerujemo da želite znati jeste li spremni suočiti se s izazovima za koje se ne možete u potpunosti pripremiti - ovo vam je idealna prilika da saznate odgovor. Osim toga, ovisno o rezultatima, na kraju će neki od vas dobiti jedinstvenu priliku da svoja rješenja predstave našem žiriju i podijele ih s izabranim stručnjacima iz akademije i industrije. 

Preuzmi rezultate arene 2019

Preuzmi tekst zadatka 2019

Preuzmi tekst zadatka 2018

Kompetencije arene

Optimizacija

Linearna algebra

Octave/Matlab

Kombinatorika

Geometrija

Vjerojatnost i statistika

Timski rad

Prezentacijske vještine

Analiza problema

X