Prirodoslovna arena

SC_kosuljica_trans-whitetext-small

Kako će u budućnosti izgledati zdravstvo i liječenje bolesti koje danas odnose milijune ljudskih života? Možemo li koristiti nove tehnologije u zdravstvu i medicinskim tretmanima? Možemo li poboljšati postojeće lijekove novim znanjima? Jesmo li blizu otkrića lijeka za rak? Timovi u Science Areni pokušat će riješiti zadatke iz područja tehnologija pametnih lijekova.

Prirodoslovna arena (engl. Science Arena) je natjecanje u kojem će se pred timove staviti projektni zadatak koji će sadržavati probleme iz različitih grana kemije, biologije, biotehnologije i biofizike. Cilj je riješiti zadatak na što učinkovitiji, realniji i ekonomičniji način.

science_1

Zadatak

Projektni zadatak sastoji se od tri međusobno povezane faze. Natjecanje će se odvijati tijekom tri dana gdje će svaki dan predstavljati jednu fazu natjecanja. Timovi ujutro dobivaju zadatak, rješavaju ga kroz dan, a u popodnevnim satima podnose rješenje pojedine faze na ocjenjivanje mentorima. Četvrti dan rezerviran je za finaliste, koji predstavljaju svoja rješenja pred stručnim žirijem. Stručni žiri izabire pobjednika Prirodoslovne arene.

Kome je namijenjena

Na natjecanju u Prirodoslovnoj areni mogu sudjelovati redovni studenti prirodnih znanosti te pripadnih područja iz polja kemije, biologije, biotehnologije i biofizike.

science_1

Kompetencije arene

Organska kemija

Opća kemija

Bioanorganska kemija

Molekularna biologija

Stanična biologija

Poznavanje procesa i rješenja u industriji

Timski rad

Prezentacijske vještine

Analiza problema

Želiš sudjelovati?