Prirodoslovna arena

20190427 – STEM Games logo – Arena S – bijeli tekst(1)

Što?

U prirodoslovnoj areni bavit ćete se problemima poput razvoja naprednih lijekova, brige o uravnoteženosti okoliša, osmišljavanja novih hranjivih spojeva, poigravanja s biološkim satom, proučavanja obrazaca ponašanja među insektima ili pak unaprjeđivanja temeljnih procesa koji pokreću svijet oko nas. U svakom slučaju, izazovi s kojima će vas prirodoslovna arena suočiti bit će temeljeni na stvarnim problemima, a osmislit će ih skupina mentora iz različitih područja.

Tko?

Probleme nećete moći riješiti sami - trebat će vam tim. Po mogućnosti, interdisciplinarni tim sastavljen od biologa, kemičara, biofizičara i biotehnologa. Možda vam ovo zvuči čudno - reći ćete... pa postoji toliko različitih područja u prirodoslovlju, kako da odaberem ljude u timu? Ne brinite, nakon što osmisli zadatak, naš će mentorski tim opisati temeljne kompetencije koje morate imati kako biste ga uspješno savladali.

who
why

Zašto?

Zato što želite iskusiti kako je raditi na izazovima s kojima ćete se susresti nakon što završite studij. Tijekom četiri dana natjecanja, imat ćete priliku raditi u timu sposobnih ljudi koji s vama dijele način razmišljanja i zajedničkim snagama doći do jedinstvenog pristupa problemu. Na kraju će neki od vas, ovisno o rezultatima, dobiti jedinstvenu priliku da svoja rješenja predstave našem žiriju i podijele ih s izabranim stručnjacima iz akademije i industrije. 

Preuzmi rezultate arene 2019

Preuzmi tekst zadatka 2019

Preuzmi tekst zadatka 2018

Kompetencije arene

Opća kemija

Biokemija

Organska kemija

Analitička kemija

Neurobiologija

Stanična i molekularna biologija

Bihevioralna genetika

Timski rad

Prezentacijske vještine

Analiza problema

X