Tehnološka arena

TE_kosuljica_trans-whitetext-small

Želimo predvidjeti situacije da bismo na njih mogli reagirati na vrijeme i spriječiti ih, ako je to moguće. Kristalne kugle nisu promijenile svijet, ali strojno učenje ga mijenja. Možemo li spriječiti katastrofe u nekoliko minuta? Uz umjetnu inteligenciju u usponu, možemo li se pripremiti za najgore dane ili čak mjesece prije nego se dogode? Možemo li predvidjeti bolesti i osigurati bolji život? Tehnološka Arena stavit će timove pred zadatak dešifriranja ljudske prirode.

Tehnološka arena (engl. Technology Arena) natjecanje je u programiranju. Pred timove će se staviti više vrsta zadataka iz različitih grana računarstva, a njihov cilj je riješiti na što efikasniji način što više zadataka.

technology_1

Zadatak

Zadaci će nositi bodove ovisno o broju riješenih testnih primjera pojedinog zadatka. Bodovima dobivenim opetovanim rješavanjem testnih primjera zadataka će timovi moći otključavati nove zadatke. U jednom trenutku natjecanja, otključava se glavni zadatak. Glavni zadatak je potrebno vizualizirati, osmisliti kreativno optimalno rješenje, te to rješenje predstaviti žiriju.

Kome je namijenjena

Na natjecanju u Tehnološkoj areni mogu sudjelovati redovni studenti tehničkih znanosti te pripadnih područja i polja digitalnih i računalnih tehnologija.

technology_1

Kompetencije arene

Povezivanje s vanjskim programatskim sučeljima

Poznavanje i primjena algoritama

Optimizacija algoritama

Protokoli

Osnove umjetne inteligencije

Timski rad

Prezentacijske vještine

Analiza problema

*Korištenje programskog jezika je proizvoljno, pri čemu je bitno paziti na brzinu izvođenja samog programa.

Želiš sudjelovati?