Sudjelovanje - Institucije

Na STEM Gamese prijavljuju se studenti s različitih institucija, od sveučilišta i fakulteta do učilišta i visokih škola. Studenti na Gamesima mogu sudjelovati kao natjecatelji iz sporta i znanja, kroz dodatni program, kao navijači ili kao članovi organizacijskog tima.

Kako bi studenti mogli uskladiti svoje obaveze na fakultetu sa sudjelovanjem na Gamesima, potrebna im je podrška njihovih institucija kako bi im se to olakšalo. Uz to, prijevoz studenata organizira grupacija studenata koju vodi studentski predstavnik pojedine institucije. Također, studentski predstavnici od početka akademske godine sudjeluju zajedno s organizacijskim timom u raspravama i odlukama o temama koje utječu na provedbu događaja i zadovoljstvo sudionika. Tek kad institucija potvrdi sudjelovanje na STEM Gamesima studenti će ju moći odabrati na popisu institucija prilikom pred-prijavnog procesa.

Stoga je važno da institucija koja želi sudjelovati imenuje dvije osobe - predstavnika i njegovog zamjenika. Oni kroz svoj angažman u Nadzornom odboru pravovremeno dobivaju sve informacije, odlučuju o ključnim dijelovima organizacije Gamesa za tu godinu te predstavljaju uprave svojih institucija kao i mišljenje i želje svojih studenata.

Studentski predstavnici mogu biti studenti i djelatnici institucije. Obično su to mlađe osobe koje su već angažirane u grupacijama studenata poput studentskih zborova koje organiziraju odlazak studenata na natjecanja iz znanja ili sporta.

Uloge studentskih predstavnika uključuju:

  • Obvezno sudjelovanje na sastancima Nadzornog odbora STEM Gamesa koji se održavaju jednom u dva mjeseca, a po potrebi i češće. Sastanci se primarno održavaju preko video poziva, ali i uživo.
  • Aktivno sudjelovanje u raspravama i odlučivanje o temama vezane za organizaciju događaja na zajedničkom Slack workspaceu.
  • Pravovremeno prenošenje svih relevantnih informacija upravama svojih institucija te grupaciji studenata koja organizira odlazak svojih studenata na događaj.
  • Poštivanje svih rokova dogovorenih u Nadzornom odboru.

Članovi Nadzornog odbora koji ne ispoštuju gore navedene dužnosti i odgovornosti, snosit će odgovarajuće sankcije.

Za više informacija možete nam se obratiti na mail [email protected].

Utiske predstavnika institucija možete pročitati ispod:

Zadovoljstvo mi je pozvati vas na STEM Gamese. To je izvrsna prilika za međusobno natjecanje, suradnju, druženje i stjecanje novih prijateljstava kako bi se pripremili na izazove 21. stoljeća.

blazenka_divjak
prof. dr. sc Blaženka Divjak Ministrica znanosti i obrazovanja

Veliko mi je zadovoljstvo kao dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu biti na STEM Gamesima. Gamesi su odlično mjesto za studente STEM područja gdje mogu kooperirati i sinergijom tehničkih i STEM područja napraviti veliki pomak i vrlo pozitivnu stvar za cijelo društvo.

mislav_grgic
prof. dr. sc. Mislav Grgić Profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva

Fakultet organizacije i informatike jako je ponosan što pruža potporu ovogodišnjim STEM Gamesima i zbilja smo sretni vidjeti ovoliko mnogo sudionika. S pozitivnim natjecanjem i uspostavljanjem prijateljstava među fakultetima gradimo društvo budućnosti, stoga dođite na Gamese 2019. i budite dio budućnosti.

neven_vrcek
prof. dr. sc. Neven Vrček Profesor na Fakultetu organizacije i informatike

Svoje studentske predstavnike možete prijaviti putem forme ispod:

    X