Tehnološka arena

20190427 – STEM Games logo – Arena T – bijeli tekst(1)

Što?

Zadaci će biti različitih težina što će omogućiti svim natjecateljima priliku da doprinesu uspjehu tima, neovisno o tome jesu li iskusni natjecatelji ili se po prvi put susreću s ovakvim oblikom natjecanja. Timovi će ostvarivati bodove ovisno o uspješnosti svoga rješenja na pojedinom problemu. Prva dva dana natjecanja bit će fokusirana na rješavanje algoritamskih zadataka, dok je treći dan rezerviran za Glavni zadatak. Tema Glavnog zadatka bit će inspirirana realnim problemima s kojima se sponzori arene svakodnevno susreću.

Tko?

Na natjecanju u Tehnološkoj areni mogu sudjelovati redovni studenti računarskih znanosti, matematike, informatike i digitalnih tehnologija te srodnih područja.

who
why

Zašto?

Napredak digitalnih i informacijskih tehnologija je posljednjih nekoliko godina nezaustavljiv. Svakim danom dolazimo do novih otkrića i spoznaja koja bi nam mogla olakšati svakodnevicu digitalizacijom. Te spoznaje mogu nam poslužiti i kao alat za efikasnije upravljanje onime što nas okružuje: priroda i okoliš. Ove godine u Tehnološkoj areni istražujemo načine kako smanjiti svoj utjecaj na prirodne resurse korištenjem raznih algoritama i efikasnih modela strojnog učenja.

Preuzmi zadatke 2023

Preuzmi zadatke 2022

Preuzmi rezultate arene 2019

Preuzmi tekst zadatka 2019

Preuzmi tekst zadatka 2018

Kompetencije arene

Algoritmi i strukture podataka

Teorija grafova, diskretna matematika, teorija brojeva, linearna algebra

Znanost o podatcima

Strojno učenje

Kreativno razmišljanje

Timski rad

Prezentacijske vještine

Analiza problema

*Korištenje programskog jezika je proizvoljno, pri čemu je bitno paziti na brzinu izvođenja samog programa.

Mentori

Technology_Ema_Smolic

Ema Smolić

Tehnološka arena

Ema Smolić mlađa je istraživačica i studentica doktorskog studija na FER-u s glavnim područjem istraživanja u primjeni adaptivnih sustava u obrazovanju. Trenutno radi na FER-ovom projektu s temeljima na obradi prirodnog jezika i znanosti o podacima, što su joj i područja najvećeg interesa. Također, u opisu posla joj je i uloga asistenta na više predmeta, što vrlo rado obavlja.

Technology_Marko_Sejdić

Marko Sejdić

Tehnološka arena
Znanje_Mislav_Matijević

Mislav Matijević

Tehnološka arena

Mislav Matijević, Tehnološka arena, Sveučilište u Zagrebu. Mislav Matijević završio je preddiplomski studij Informacijski i poslovni sustavi i diplomski studij Informacijsko i programsko inženjerstvo na Fakultetu organizacije i informatike. Programiranje mu je najveći gušt, a motivira ga otkrivanje i povezivanje različitih tehnologija. Trenutno je zaposlen na FOI-ju gdje izvodi vježbe na nekoliko programerskih kolegija, uključujući Programsko inženjerstvo.

Technology_Ivana_Lucin (1)

Ivana Lučin

Tehnološka arena

Ivana Lučin je poslijedoktorand na Tehničkom fakultetu, Sveučilišta u Rijeci. Zaposlena je na Zavodu za mehaniku fluida i računarsko inženjerstvo i sudjeluje u izvođenju nastave na preddiplomskim i diplomskim studijima strojarstva i računarstva. Glavno područje znanstvenog rada je primjena optimizacijskih metoda i metoda strojnog učenja na različitim problemima iz područja dinamike fluida.

Technology_Toni_Kukec

Toni Kukec

X.FER Tehnološka arena
Technology_Milan_Vrankić (1)

Milan Vrankić

X.FER Tehnološka arena

Student sam četvrte godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu smjer Računalna znanost. Moja područja interesa su od ugradbenih računala i  računalne sigurnosti preko kvantnih računala do nuklearnog inženjerstva i raznih područja fizike. Aktivni sam član u studentskoj udruzi X.FER. U X.FER-u organiziramo hackathone, natjecanja, kolegije na fakultetu i predavanja na različite teme iz područja matematike.

Često se natječem na različitim hackathonima i CTF natjecanjima. Uz to što se natječem, organiziram kolegij “Kibernetička sigurnost” na FER-u te se bavim istraživanjem na temu optimizacijskih algoritama na kvantnim računalima. 

Da život nije samo faks još volim planinariti i kuhati 😆

Technology_Benjamin_Nadarević

Benjamin Nadarević

X.FER Tehnološka arena
stock_avatar

Krunoslav Tomičić

X.FER Tehnološka arena
X