Dare to adapt! – Zajedno u Safe Modu

Copy of 16_9

Dok bitka protiv pandemije i dalje neumorno traje, Gamesi su spremni početi u novom izdanju


Ove godine donosimo vam STEM Games Safe mode. Novo izdanje opisuje generalna tema inspirirana događajima koji su prošle godine preokrenuli naše živote preko noći, a s njima se borimo i danas. Dare to adapt polazište je zadataka koji traže inovativna rješenja stvarnih problema od studenata različitih STEM područja.

Generalna tema pod nazivom Dare to Adapt smišljena je u suradnji s našim generalnim sponzorom Croatia osiguranjem, a ovom temom želimo istaknuti važnost djela svih STEM područja tijekom pandemije, ali i interdisciplinarnost koja je potrebna u borbi protiv nje. Pod pritiskom problema kojih je sve više, a vremena sve manje, adaptirali smo se u Safe Mode kako bi smo se zajedno suočili sa izazovima.

Dare to adapt!

Što učiniti kada zaraza napadne ne samo ljudsko tijelo, nego i društvo u cjelini? To pitanje nikome od nas nije bilo na pameti dok smo si čestitali novu 2020., godinu koju je većina, bez sumnje, rado ostavila za sobom. Od tada smo naučili da toaletni papir može vrijediti kao suho zlato, da nije baš pametno piti izbjeljivač te ono najvažnije, da je snaga imuniteta društva jednaka snazi imuniteta jedne osobe.

Veliki tulumi, prepuni trgovi, koncerti i zveckanje čaša šampanjca danas kao da pripadaju dalekoj prošlosti. Stariji jednu godinu i jednu promjenu, sada živimo novim načinom života.
Pandemija je zamutila granicu između nezamislivog i nužnog, podsjetila nas da iz najtežih problema izranjaju najmaštovitija rješenja, pogotovo kada se čitavo čovječanstvo ujedini u suočavanju s njima. Koliko god se mi trudili izbjegavati nedaće, ipak, upravo njima dugujemo svoje postojanje jer je upravo zahtjev za prilagodbom i razvijanjem otpornosti ona sila koja pokreće evoluciju.

Baš kao što smo se u prošlosti borili protiv opasnosti razvijanjem kao vrsta, danas se borimo razvojem novih ideja i stjecanjem kolektivnog znanja. Istražujemo, eksperimentiramo i analiziramo, udružujemo snage, razmjenjujemo ideje i tako podižemo brane koje čine naše društvo snažnijim i otpornijim. Priroda nam je zadala udarac, ali i naučila nas kako se obraniti.
Zbog toga smo odlučili i Gamese dovesti na novu razinu. Predstavljamo vam STEM Games Safe Mode, naš zajednički odgovor na nepogode koje su na prepad zaustavile svijet. Ove vas godine izazivamo na prilagodbu i razvoj, izazivamo vas da date ono najbolje od sebe, da pokažete što se sve može kada se STEM područja udruže, i da nas ponovno oduševite!