Budi dio našeg tima kroz dodatni program

Ako misliš da možeš doprinijeti Gamesima posebnom idejom za dodatne sadržaje i da bi baš ti ili tvoj tim trebali organizirati događaj, javi nam se i postani dio organizacije!

Možeš nas vratiti u djetinjstvo organizirajući natjecanje u graničaru, potaknuti nova prijateljstva organizirajući speed dating, natjerati ljude da se intelektualno nadmeću u različitim kvizovima, možda imaš neko posebno znanje ili vještinu koju želiš podijeliti s ljudima, smatraš da na Gamesima mora postojati slavonska, riječka ili dalmatinska noć, reci nam kako je zamišljaš, sva moć je u tvojim rukama, prijavi se i organiziraj radionicu, natjecanje ili najbolji party na Gamesima!  

Uvjeti natječaja za dodatni program

 1. Na natječaj se mogu javiti svi studenti koji studiraju na području Republike Hrvatske i svi studenti gostujućih fakulteta ili sveučilišta. Gostujućim fakultetima smatraju se svi fakulteti i sveučilišta izvan Republike Hrvatske koji će imati svoje predstavnike na ovogodišnjim STEM Gamesima.
 2. Na natječaj se ne mogu javiti osobe koje nisu u statusu studenta u trenutku održavanja STEM Gamesa.
 3. Osoba koja se javlja na natječaj dužna je:
  • detaljno opisati program (preko forme)
  • navesti vremenske rokove programa
  • navesti resurse koji su potrebni za program
  • opisati kako i kada će se ljudi prijavljivati za određeni program
  • navesti mjesto održavanja programa
  • navesti broj osoba potrebnih za organizaciju programa
 4. Idealni kandidat poželjno treba imati sljedeća znanja i kvalifikacije:
  • komunikativnost
  • motivacija
  • iskustvo u organizaciji predloženog ili sličnog programa
  • kreativnost
  • odgovornost
  • točnost
  • pouzdanost
 5. Na natječaj se možeš prijaviti preko forme pri dnu stranice.
 6. Prijave primamo do 24.3.
 7. Predloženi programi će se odabirati prema sljedećim kriterijima:
  • iskustvo voditelja programa u organizaciji sličnih aktivnosti
  • odgovornost i ozbiljnost u prijavi koja se pokazuje za provođenje programa
  • broj sudionika programa (prednost će se dati onim programima koji su pogodni za veću skupinu studenata)
  • izvedivost programa s obzirom na financijske i operativne potrebe
  • kreativnost programa
  • neozbiljni prijedlozi će se odmah odbaciti
 8. Odgovornosti članova tima za predoženi program:
  • u dogovoru s organizatorima odredit će se točan dan održavanja dodatnog programa i sukladno tomu će se s voditeljem dodatnog programa kreirati raspored aktivnosti,
  • voditelj će biti odgovoran za sve aktivnosti vezane za predloženi dodatni program i dobit će svu unaprijed dogovorenu pomoć kako bi se predloženi program odveo u najboljem redu,
  • poželjno je, ali nije nužno da se programi održavaju nakon 17 sati kako bi studenti koji se natječu u STEM Games Arenama mogli sudjelovati u dodatnim programima.
 9. Osobama koje sudjeluju u organizaciji predloženog programa osigurat će se smještaj na bazi noćenja i punog pansiona na dan provođenja programa. Za troškove smještaja preostalih dana STEM Gamesa organizatori programa mogu odabrati između dva oblika participacije:
  1. Osobe koje sudjeluju u organizaciji dodatnog programa mogu biti junior volonteri, što znači da će u dane kada se ne održava njihov program imati druge manje obveze poput brige o informiranju sudionika natjecanja ili operativne ili logističke podrške drugim timovima. Kao junior volonter imati će plaćen smještaj i putne troškove od strane organizacije te sve druge pogodnosti kao i ostali junior volonteri.
  2. Osobe koje sudjeluju u organizaciji dodatnog programa mogu same snositi troškove smještaja na STEM Gamesima uz subvenciju za dane kada se održava njihov program. Jedan dan održavanja programa umanjuje trošak smještaja za 20%. Ukupan iznos smještaja računa se prema formuli: 
   Ukupni trošak smještaja = 1190,00 kuna - (1190,00 kuna * trajanje programa u danima * 0,20)
   Članovi organizacije dodatnog programa koji se odluče za mogućnost 2 dužne su podmiriti sve novčane obveze prije putovanja i dužne su poštivati svoje obveze na događaju.

Najčešće postavljena pitanja

Dodatni program uključuje bilo kakav zabavni, edukativni ili natjecateljski program koji bi mogao biti interesantan studentima koji sudjeluju na Gamesima. Dodatni program zamišljen je kao razonoda za studente koji se preko dana natječu u natjecanju iz znanja i sporta. Ukusa ima mnogo i vjerujemo da će se naći ponešto za svakoga.

Je, ovo je natječaj za zabavu, ali zovemo ga Natječaj za dodatni program jer se na njega mogu prijaviti i programi koji imaju edukativni ili natjecateljski karakter, poput: radionice za izradu prirodne kozmetike, radionice za izradu papirnatih aviona, predavanje o promjeni smjera magnetskog polja Zemlje, itd.

Svaki program koji sadrži edukativnu, zabavnu ili natjecateljsku komponentu u sebi. Primjeri takvih programa su: beer pong natjecanje, turnir na igraćim konzolama, turniri u igraćim kartama, popularni kvizovi, bacanje (hard) diskova u dalj, dalmatinska večer u klubu i svi ostali oblici zabavno edukativnog sadržaja.

Prijava za članove u organizaciji je završila još prošle godine. Ovo je natječaj za dodatni program i kroz njega također imaš priliku sudjelovati u organizaciji. Osmisli atraktivan zabavni ili edukativni program za studente i dok ne organiziraš taj dodatni program imaš priliku sudjelovati u organizaciji kao junior volonter.

Junior volonter je osoba koja sudjeluje u organizaciji kao pomoćnik s drugim manjim obvezama poput brige o informiranju sudionika natjecanja ili operativna ili logistička podrške drugim timovima. Kao junior volonter imati ćeš plaćen smještaj i putne troškove od strane organizacije te sve druge pogodnosti kao i ostali junior volonteri, a pritom ti ostaje dovoljno slobodnog vremena da uživaš na Gamesima.

Da bi sudjelovao u STEM Games organizaciji preko dodatnog programa ne moraš biti iz Zagreba, čak niti Hrvatske, a niti studirati na STEM fakultetu, sve što trebaš je odgovarajući skillset, volju za radom i pozitivan stav prema događaju!

Naravno da možeš, dapače, vjerojatno imaš bogato iskustvo kojim uvelike možeš doprinijeti organizaciji ovakvog događaja!

Ne brini, prije nego odaberemo tvoj prijedlog programa imati ćeš intervju s članovima organizacijskog tima i tada nas možeš upoznati. Na Gamesima su svi susretljivi i spremni za pomoć, pitaj bilo koga bilo što i dobiti ćeš ju 😀

Primarno komuniciramo preko Slacka, zadatke pratimo preko Trello-a, a čujemo (i vidimo) se preko Hangoutsa.

I to je u redu. Osobe koje sudjeluju u organizaciji dodatnog programa mogu same snositi troškove smještaja na STEM Gamesima uz subvenciju od strane organizacije za dane kada se održava njihov program. Jedan dan održavanja programa umanjuje trošak smještaja za 20%. Ukupan iznos smještaja računa se prema formuli:

Ukupni trošak smještaja = 1190,00 kuna - (1190,00 kuna * trajanje programa u danima * 0,20)

Članovi organizacije dodatnog programa koji se odluče za ovu mogućnost dužne su podmiriti sve novčane obveze prije putovanja i dužne su poštivati svoje obveze na događaju.

Svoju ideju prijavi putem ovog obrasca

X