To je to – Gamesi su gotovi!

stemgames_day5_-301

Subota nam je donijela vrhunsku atmosferu. Jutro nakon Vesninog koncerta svanulo je i sa sobom donijelo finala iz preostalih sportova. Prva borba za prvo mjesto za taj dan održala se u rukometu, a zatim u futsalu, košarci pa odbojci na pijesku. Od dodatnog programa je u jutarnjim satima održano i natjecanje u bench pressu.

dan5tomi-16

Nešto malo ranije počela su i finala iz eSporta, počevši s Rocket Leagueom. LOL je nakon napetog finala nastupio sljedeći, a pratila ga je FIFA. Do zadnjeg finala arena je već bila prepuna ljudi, a s finalem iz CS:GO zaključena su i sva natjecanja u eSport areni.

stemgames_day5_-247

Nakon ručka u amfiteatru su finalisti iz sve četiri arene znanja prezentirali rješenja svojih zadataka pred stručnim žirijem i mentorima. Prezentacije su pod toplim umaškim suncem prošle bez problema, a sva su rješenja zaista bila inovativna, zanimljiva i kreativna, a poneka i duhovita, a u poslijepodnevnim satima održan je i networking event.

Peti dan-227

Nakon završetka svih natjecanja, napokon je došlo i vrijeme za proglašenje svih pobjednika i dodjelu medalja, odnosno za svečano zatvaranje STEM Gamesa 2023. Ovu zadnju večer svi su natjecatelji, navijači i članovi organizacije proveli opuštajući se, zabavljajući se i u druženju i tako su ovogodišnji Gamesi, uz koncert Brune Račkog i grupe Valovi, zatvoreni u stilu.

Peti dan-315

Mjeseci priprema doveli su do ovog trenutka, a sad je sve i gotovo. Svi osmjesi i zabavni trenutci naposlijetku su bili i prijeko vrijedni uloženog truda i zato ekipa organizacije STEM Gamesa želi svima – jedno ogromno hvala!

 

Vidimo se i slijedeće godine!

 

#readySTEMgo!