Moj put do Games-a

participation-bracelet

Ivanu su Gamesi 2018. oduševili, ali jedan vikend joj nije bio dovoljan. Ove godine se prijavila za sudjelovanje u dodatnom programu, a u blogu je napisala na koji način je sve pokušala doći do Gamesa i na koji način je uspjela.

Biti dio STEM Gamesa bila je jedna zabavna i kratka avantura. U društvu se prošle godine puno pričalo o Gamesima, kako će svi ići u Poreč, kako će to biti super tulumi, nova poznanstva, a i nešto malo znanja i sporta. Kako ja nisam studentica STEM fakulteta, ja nažalost nisam mogla sudjelovati u aktivnostima na Gamesima u kojima sam željela. Zato smo se moja prijateljica i ja, kad smo saznale da nam dobar dio ekipe ide u Poreč, odlučile na bilo koji način uključiti i biti dio ekipe. Tako smo se prijavile na natječaj i nadale da ćemo imati dovoljno sreće, da će nas izabrati da možemo doći i biti dio vikenda na Gamesima. Nakon 2 tjedna nas je nazvala agencija koja je organizirala smještaj i donijela nam veselu vijest da možemo doći u Poreč ako to i dalje želimo. Naravno da smo se u roku od 2 dana sve dogovorile, prihvatile ponudu za smještaj i počele pakirati kofere i veseliti se našem ludom vikendu. Za putovanje smo si morale same osmisliti prijevoz jer to nažalost nije bilo u ponudi, ali smo se snašle s bus prijevozom i na putu do Poreča nismo mogle biti veselije. Na Gamesima smo obilazile sve sportske aktivnosti i pratile uspjehe naših ekipa, a najviše smo vremena provodile na košarci i na plaži kod odbojke. U večernjim smo se satima okupljali u sobama ili na plaži te se družili i naravno pili. Put do doma nam je bio ponešto lakši pošto su nas sudionici s TVZ-a povezli u svojim autobusima do Zagreba jer je na našu sreću bilo mjesta.

Pola godine kasnije, naši prijatelji ponovo planiraju biti dio Gamesa, zabaviti se tih 6 dana i naravno pokupiti što više nagrada. Tako i prijateljica i ja ponovo tražimo način kako i ove godine biti dio ekipe.

Dosad sam se prijavila na dva programa organizacije sportskog dijela i trenutno se nadam da će moja prijava za dodatni program proći i da ću moći biti dio Gamesa i ove godine.
Predlažem svima koji nisu sa STEM fakulteta da probaju prijaviti svoje dodatne programe i da možda budu dio ekipe. Jer riječima se ne može opisati što se tamo sve dogodi, što sve ima i kako sve to izgleda. Što se desi na Gamesima ostaje na Gamesima.

Ivana

 

ivana_g