Tko se krije iza STEM Gamesa?

STEM Games – Fakulteti kolaž -2

Već se tjednima priča po fakultetima da se organizira novo studentsko natjecanje. Znaš da se zove STEM Games i da je riječ o najvećem natjecanju iz STEM područja na kojem će 1000 najboljih europskih studenata odmjeriti svoje znanje, ali ti i dalje nije baš jasno tko se krije iza cijele priče? Čitaj dalje!

Glavni organizacijski tim STEM Gamesa čini preko sto studenta s različitih hrvatskih fakulteta. Točnije s njih 11, a to su redom FER, FERIT, FESB, FOI, FSB Zagreb, PMF Split, PMF Zagreb, RITEH, SFSB, Sveučilište u Rijeci Odjeli za matematiku, fiziku, informatiku i biotehnologiju te TVZ. Nadzorni odbor čine predstavnici svih fakulteta koji sudjeluju u samoj organizaciji uz čitav niz podtimova s brojnim zadaćama čiji je cilj osigurati kvalitetu STEM Gamesa. Timove čine studenti s različitih fakulteta kako bi se potaknula interdisciplinarnost, što je ujedno i jedna od temeljnih vrijednosti natjecanja.

STEM Games je započeo kao hrabra studentska inicijativa da se stvori natjecanje u kojem će se studenti odmjeravati u primjeni usvojenog znanja, natjecanje na kojem je važnije kako razmišljaš od uvježbanog rješavanja tipskih zadataka. Ovo je prvi takav događaj u Hrvatskoj, koji uz bogat zabavni i edukativni program postaje festival znanosti, sporta i pozitivnog natjecateljskog duha, događaj na koji ćete se htjeti iznova vratiti. - istaknuo je Saša Tepić, voditelj organizacijskog odbora.

Želiš li biti dio STEM Gamesa prati nas na Facebooku, Instagramu, LinkedInu, a obavijesti možeš primati i u svoj inbox.