Tko su mentori Gamesa 2020?

32875966557_dbf66a5d36_o

Sigurno si već dobro upoznat s novostima STEM Gamesa 2020, kao što su nova lokacija u Rovinju i eSport Arena, ali ovo je tek vrh ledenjaka. Kako bi potpuno znao što te čeka kao natjecatelja u nekoj od Arena na Gamesima, predstavit ćemo ti ljude s kojima ćeš provoditi puno vremena pokušavajući riješiti zadatke u uzavrelim arenama, a to su upravo mentori!

 

Mentori su mladi, entuzijastični i vrlo pristupačni stručnjaci iz industrije i akademske zajednice koji svojim iskustvom i znanjem stečenim istraživačkim radom i sudjelovanjem na brojnim stručnim događajima, doprinose Gamesima na više razina. Gamesi nude interdisciplinarno koncipirane zadatke koje smišljaju upravo naši mentori, stoga je veoma bitno da u ovom procesu sudjeluju ljudi s različitim pozadinama koji raspolažu šarolikom lepezom znanja i vještina kako bi natjecateljima predstavili probleme iz stvarnog života. 

 

Kako to obično biva, ti problemi u praksi su najčešće nerješivi koristeći jedno usko znanstveno područje, stoga je i ove godine STEM Games okupio mentore koji raspolažu znanjima iz raznovrsnih područja kao što su termodinamika, robotika, mehatronika, automatizacija, računarski vid, umjetna inteligencija, analiza i procesiranje slika, primjenjena matematika i modeliranje, eksperimentalna fizika, genomika, biokemija, biofizika i mnogi drugi. 

 

Uz to, na samim Gamesima mentori će ti stajati na raspolaganju kako bi pobliže predstavili i opisali probleme s kojima se suočavaju danas u stvarnom svijetu te će odgovoriti na sva pitanja i nedoumice koje budeš imao. Na taj način, kao natjecatelj na Gamesima moći ćeš se upoznati i blisko surađivati s mentorima koji su svoja iskustva stekli na impozantnim svjetskim institutima i sveučilištima u Hrvatskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Češkoj, Danskoj, Italiji, Mađarskoj, Sloveniji i SAD-u.

Sudjelovanje na Gamesima tvoja je prilika da se odmakneš od uobičajenog ex cathedra oblika edukacije, i iz prve ruke iskusiš suradnju s genijalnim ljudima iz struke te dobiješ uvid s kakvim ćeš se sve problemima suočavati kada i sam budeš mladi znanstvenik, a možda i budući mentor na Gamesima 😀