Žene u STEM području

dan4_tomi-35 (1)

Jeste li znali da 11. veljače obilježavamo Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti, koji se poklapa s rođendanom Marie Curie?

Danas slavimo izvanredna postignuća žena i djevojaka u znanosti, obilježavajući Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti. Ovom globalnom inicijativom nastoji se odati priznanje neprocjenjivom doprinosu žena znanstvenom svijetu, djelujući kao svjetionik inspiracije za sljedeću generaciju znanstvenica.

dan4_tomi-109 (1)

Odlučili smo obilježiti ovaj dan kako bismo potaknuli znatiželju mladih djevojaka, potaknuvši ih da rano zarone u područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Rušenjem rodnih stereotipa i poticanjem inkluzivnosti, cilj nam je stvoriti svijet u kojem se svaka žena i djevojka osjeća osnaženom za istraživanje dinamičnog polja znanosti koje se stalno razvija.

dan4_tomi-32
dan4_tomi-37
dan4_tomi-30

Srdačne želje svima povodom ovog Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti! Pratite nas za još uzbudljivih objava i poticajnih priča dok nastavljamo slaviti postignuća žena i djevojaka u zadivljujućem svijetu znanosti.