Doznajte (gotovo) sve o STEM Gamesima

STEMGames_18

Nakon najava na društvenim mrežama i web stranici STEM Gamesa, brojnih šuškanja o tome što Gamesi zapravo jesu, 14. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu održano je predavanje “Sve o STEM Gamesima”.

U ime Fakulteta elektrotehnike i računarstva studente je pozdravio prodekan za nastavu prof. dr. sc. Marko Delimar i rekao kako je FER, kao i ostali fakulteti koji sudjeluju u organizaciji iznimno ponosan na projekt: “Pred nama je jedan novi izazov. Očekujemo da STEM Gamesi dugoročno postanu budućnost Hrvatske.”

Nakon prodekana, sve je pozdravio Robert Vučković, član uprave Croatia osiguranja - generalnog sponzora STEM Gamesa. Naglasio je kako Croatia osiguranje, kao vodeća osiguravateljska kuća djeluje društveno odgovorno i podržava brojne projekte pa tako i ovaj. Ipak, u Gamesima vide dodatnu priliku da najbolje studente što prije vide među svojim zaposlenicima.

Nakon gospodina Vučkovića studentima se obratio Marijo Volarević, direktor sektora za digitalnu strategiju i razvoj Croatia osiguranja, te rekao da su se priključili STEM Gamesima upravo zbog priče koja se krije iza Gamesa i generalne teme NextGen Society.

Na kraju, Saša Tepić, voditelj organizacijskog odbora STEM Gamesa ispričao je cijelu priču, od toga kako su u opće nastali Gamesi, kako će izgledati natjecanja, što ćete sve moći naučiti i naravno, što smo spremili od zabave.

Cijelo predavanje možete pogledati niže. Kada doznate sve što vas zanima stignete se prijaviti i postati dio prvih STEM Gamesa.