Gamesi već su gotovi!

cover2

Grše je zapalio pozornicu u petak, a zabava se nastavila do dugo u noć, ili bolje rečeno, do rano ujutro pa gužvi u redu za kavu nije nedostajalo. 

Već rano ujutro krenula je borba za pobjedu, a odmah nakon doručka počelo je natjecanje u eSport Areni. Prvi na redu bio je Rocket League, a nakon napetog finala došao je red i na League of Legends. Nakon pauze za ručak i ubjedljivo najjačih finala koje su Gamesi vidjeli, došao je red na FIFA-u gdje se za gledanje streama unutar Arene tražilo mjesto više. Na samom kraju finalu finala u CS:GO-a su završena sva natjecanja u eSport Areni.

esport1
esport2

Dok su trajala finala u eSport Areni, paralelno je bilo napeto i na igralištima i u dvoranama sporta. Finale je započelo borbom za pobjedu u rukometu dok se paralelno borilo za pobjedu u dvorani za odbojku, Valbruna. Nakon ručka, uslijedila je odbojka na pijesku i košarka, a poslijepodne i zadnje finale sporta  je bilo rezervirano za futsal.

sport1 (1)
sport3

Arena Znanja danas se prebacila u Villas Rubin gdje je održana prezentacija rješenja zadataka pred žirijem i mentorima. Natjecatelji su prezentirali svoje radove, a žiri se fokusirao na njihov opći dojam, inovativnost i kompleksnost rješenja.

ocjenjivanje znanja1
ocjenjivanje znanja2

Posebni gosti u subotu su prošetali resortom, posjetili prezentacije radova Arene Znanja, uživali u finalima sporta i eSporta. Poslijepodne se uz velika finala održao i Networking event na kojem su naši sponzori i partneri projekta pričali s natjecateljima, mentorima i žirijem o svim izazovima koji nas čekaju u svijetu u kojem živimo.

networking (1)

Večer je bila rezervirana za grupnu fotografiju svih sudionika i organizacije Gamesa, a nakon večere uslijedilo je i proglašenje pobjednika.  Za party su se pobrinuli dugo očekivani Z++ koji je atmosferu i zatvaranje Gamesa doveo do vrhunca, a zadnju večer Gamesa natjecatelji i organizacija proveli su u uživanju.

dodjela1

I to je to, još jedni Gamesi su prošli. Naporno smo radili mjesecima kako bismo se nakon dvije godine napokon vidjeli uživo i svi skupa uživali u natjecanju od studenata za studente!

zatvaranje1

Ekipa organizacije STEM Gamesa šalje veliko hvala, a do novog bloga i pregleda svega što se dogodilo, još jednom,

ready, STEM, go!

velikohvala