Mentorski sponzori ovogodišnjih Gamesa

Vizual1

Nakon što smo vas upoznali s našim generalnim sponzorom Croatia osiguranje, s kojim smo osmislili generalnu temu Gamesa 2022 World of opportunities te našim tematskim sponzorima Institut Ruđer Bošković, Infobip i Vertiv, vrijeme je da vam predstavimo i naše mentorske sponzore.

Kako bi se i ove godine naši natjecatelji suočili sa izazovnim zadacima iz industrije, naš Tim za znanje udružio je snage sa stručnjacima iz AITAC-a, AVL-AST-a, FESTO-a i Privredne banke Zagreb.

AITAC grupa usmjerena je na projektiranje u brodogradnji s fokusom na tržišni segment megajahti, kruzera visokog stupnja složenosti te ratnih brodova visokih standarda. 

Ističu kako veza vrijednosti - izazovi - rješenja predstavlja njihovu glavnu misiju te im je najveći izazov pronaći najbolje rješenje uz koje do izražaja mogu doći njihov potencijal, timski duh, kvaliteta i znanje te će upravo tim karakteristikama pomoći budućim mladim inženjerima u ovogodišnjim STEM Games Arenama, kroz zadatke iz stvarnog života.

AITAC2

FESTO je vodeći svjetski dobavljač u području industrijske automatizacije i lider u stručnoj edukaciji. Usavršava svoje proizvode i usluge kako bi odgovorio na izazov pametne digitalizirane proizvodnje oslanjajući se na umjetnu inteligenciju i strojno učenje. Inspiracija im je priroda oko nas koja je neiscrpan izvor ideja i mogućnosti što se vidi kroz njihov Bionics program, Bionics Learning Network. Želja im je da kroz taj program motiviraju, inspiriraju i potaknu inovacije. Koliko su se, inspirirani prirodom, prilagodili novim izazovima i tehnologijama te koja su inovativna rješenja pronašli otkrijte na njihovom Chill out štandu.

FESTO

Privredna banka Zagreb (PBZ) dio je jedne od najvećih bankarskih grupa u Europi, Intesa Sanpaolo. Predvodnik je u novim tehnologijama, kontinuirano razvijajući inovativne proizvode i usluge za građane i poslovne subjekte

PBZ prije svega brine o svojim zaposlenicima, a ističe se kao poslodavac kojem su dodijeljene brojne nagrade za kvalitetno upravljanje ljudskim resursima poput certifikata Poslodavac partner te certifikata Najbolji poslodavac. Potiče zapošljavanje mladih budućih stručnjaka te omogućuje studentima obavljanje stručne prakse i studentskog rada, a izvrsnim studentima STEM područja nudi mogućnost stipendiranja. Ove godine će u STEM Games Areni u znanju voditi mlade buduće matematičke snage te im kvalitetnim zadacima približiti svijet s mnogo mogućnosti.

PBZ1

S više od 11 000 zaposlenih, AVL je najveća svjetska neovisna tvrtka za razvoj, simulaciju i testiranje u automobilskoj industriji i drugim sektorima. Oslanjajući se na svoj pionirski duh, ova tvrtka nudi koncepte, rješenja i metodologije za oblikovanje budućih trendova mobilnosti.

AVL stvara inovativne i pristupačne tehnologije za učinkovito smanjenje CO2 emisija primjenom strategije multi-energijskih nositelja za sve primjene – od hibrida do akumulatorskih električnih tehnologija i tehnologija gorivih ćelija. Tvrtka podržava kupce tijekom cijelog procesa razvoja, od faze ideje do serijske proizvodnje. Kako bi ubrzao viziju automatizirane i povezane mobilnosti, AVL je uspostavio kompetencije u područjima ADAS-a, autonomne vožnje i digitalizacije što je savršena prilika za mentorstvo na Gamesima 2022.

AVL1

Mentori će ove godine osmisliti zadatke za sve buduće inženjere ovisno o STEM Games Areni u kojoj se nalaze, a vjerujemo kako će zadaci biti inovativni, posebni, zabavni te kako će u natjecateljima probuditi zanimanje za neke nove ideje i prilike jer ipak svi skupa želimo svijetu pokazati kako je pun mogućnosti. 

Vidimo se u Rovinju, a do tada 

#readySTEMgo