Moć obrazovanja

IMG_2989

Ulaganje u ljudske potencijale podrazumijeva ulaganje u obrazovanje, poručuju nam Opća Skupština UN-a i UNESCO-a. Pružanje kvalitetnog obrazovanja trebalo bi biti prioritet pri stvaranju novih mogućnosti i ostvarivanju održivog razvoja. Obrazovanje je ključ koji otvara potencijale svakog pojedinca, kao i alat koji ljude osnažuje i pruža im znanja i vještine potrebne da se snađu kroz brojne izazove i pridonesu društvenom razvoju.

IMG_2990

STEM Gamesi od 2018 za cilj imaju dopunjavanje formalnog obrazovanja na nove i zanimljive načine kroz natjecanje u znanju. No uvođenje noviteta u obrazovanje ne bi bilo moguće bez pomoći i podrške našeg tima mentora koji usmjeravaju natjecatelje i pružaju im dragocjen uvid u njihove ideje, strategije i izlaganja.

IMG_2991

Ova vrsta aktivnog pristupa natjecanju pruža studentima savršenu priliku za umrežavanje i povezivanje s vodećim industrijalcima koji su spremni podijeliti svoja znanja i vještine, što iz godine u godinu kultivira atmosferu kreativnosti i inovativnosti kroz timski rad. Iz tog bismo razloga, pri obilježavanju ovogodišnjeg Međunarodnog dana obrazovanja, voljeli istaknuti ne samo preobražavajuću snagu obrazovanja, nego i korist spajanja obrazovanja, inovacije i surađivanja.