Obavijest o korištenju osobnih podataka u bazi pretprijava za STEM Games natjecanje

Veseli nas što iskazujete želju za sudjelovanjem na natjecanju STEM Games (dalje u tekstu: Natjecanje). Prije nego zaprimimo Vašu prijavu, dužni smo Vas upoznati s načinom i svrhom obrade Vaših osobnih podataka koje nam ustupate, kao i Vašim pravima na njihovu zaštitu. Iz tog Vas razloga molimo da pažljivo pročitate ovu obavijest i potvrdite da ste voljni ustupiti svoje osobne podatke pod navedenim uvjetima. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili nejasnoća, kontaktirajte nas putem kontakt obrasca na internetskoj stranici Natjecanja.

Collegium putovanja d.o.o (dalje u tekstu: Collegium) prikuplja i obrađuje osobne podatke studenata koji iskazuju interes za sudjelovanjem na Natjecanju u svrhu provođenja postupka prijave.

 

Koje podatke obrađujemo i zašto?

 

U svrhu Vaše prijave pohranit ćemo i obrađivati isključivo podatke koje nam ustupite kroz obrazac za prijavu na internetskoj stranici Natjecanja. To su Vaše:

 • ime i prezime,
 • datum rođenja,
 • spol,
 • OIB,
 • broj mobilnog telefona,
 • e-mail adresa te
 • obrazovna institucija koju pohađate.

 

Navedene podatke prikupljamo za potrebe provedbe selekcijskog postupka, a potencijalno i organizacije Vašeg sudjelovanja na natjecanju što uključuje i pomoć pri dogovaranju usluge smještaja. Vašu ćemo e-mail adresu koristiti kako bismo Vas obavijestili o svim relevantnim informacijama,  a u slučaju da na Natjecanju ostvarite plasman,  Vaše ćemo ime i prezime uz ime Vaše institucije objaviti javno pri objavi rezultata.

Pravna osnova za takvu obradu je pristanak koji nam dajete prilikom ispunjavanja obrasca za pretprijavu.  Svoj pristanak možete opozvati - u svakom trenutku imate pravo zatražiti da prestanemo obrađivati Vaše podatke. U slučaju da to učinite nećemo Vam moći osigurati sudjelovanje na Natjecanju.

 

Koja su Vaša prava?

 

Kao nositelju osobnih podataka koje obrađujemo, dužni smo Vam osigurati pravo na:

 • pristup Vašim osobnim podacima koje obrađujemo,
 • ispravak netočnih osobnih podataka o Vama,
 • brisanje navedenih podataka,
 • ograničavanje obrade Vaših podataka u skladu sa zakonskom regulativom,
 • kopiju Vaših podataka u strukturiranom elektroničkom obliku,
 • prigovor na način obrade Vaših podataka te
 • obustavu komunikacije elektroničkim putem.

 

U svrhu ostvarivanja nekog od navedenih prava, možete kontaktirati organizacijski odbor natjecanja putem kontakt obrasca na internetskoj stranici Natjecanja ili službenika za zaštitu osobnih podataka Collegiuma putem e-maila na adresu [email protected].

 

Kako čuvamo Vaše podatke?

 

Nakon prijave na internetskoj stranici, Vaši se osobni podaci pohranjuju u bazu podataka pretprijava. Collegium će poduzeti sve potrebne mjere kako bi očuvao sigurnost i integritet Vaših podataka.

Ako ne zatražite njihovo brisanje, podatke ćemo čuvati najdulje do 1. svibnja 2020. godine. Podatke ćemo nakon Natjecanja koristiti kako bismo Vas obavijestili o organizaciji sljedećeg Natjecanja.

 

Kome prenosimo Vaše podatke?

 

Pristup Vašim gore nabrojanim podacima omogućit ćemo studentskim predstavnicima Vaše visoko obrazovne institucije.

Studentski predstavnici visoko obrazovne institucije kojoj pripadate provode selekcijski postupak i obvezuju se obrađivati i čuvati Vaše podatke isključivo u tu svrhu i za vrijeme samog selekcijskog postupka. Popis studentskih predstavnika dostupan je na internetskoj stranici Natjecanja.

 

Kontakt podaci i žalbe

 

Za sva pitanja, na raspolaganju Vam je kontakt obrazac na internetskoj stranici Natjecanja (https://stemgames.hr/kontakt/).

U kontekstu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, voditelj i izvršitelj obrade osobnih podataka koje ustupate je:

Collegium putovanja d.o.o,
Jarunska 2/12,
10000 Zagreb.

 

Nadležni službenik za zaštitu osobnih podataka je Matej Raguzin, kojega možete kontaktirati na e-mail adresu [email protected].

X