Otvoreni prvi STEM Gamesi

STEM Games – Grupna fotografija

Nakon mnogo zimskih radnih dana, dočekali smo… Gamese - za jedne uranjeni ljetni odmor, za druge zadnjih 100 metara do finiša, zadnjih 5 minuta utakmice u finalu.

Prvi dan: Poreč preplavili STEM studenti

Busevi krcati studentima prepunih entuzijazma i žamor hitova estrade obilježili su prijepodne. Svi su uspješno upoznali svoje apartmane predivnih imena, hvatali boju te okusili ljepote mora (za one koji  su ostali kod kuće možemo potvrditi da je more slano i osvježavajuće). Nakon punjenja baterija na plaži trebalo je napuniti želuce. Pojedena je ogromna količina hrane (čak i povrća), prsti su se lizali te pohvalno - ništa nije razbijeno. Predaha nije bilo, kompleks apartmana Franka svim srcem je podržavao Franku Batelić na Eurosongu (drugi event po važnosti nakon Gamesa), no očito im je bila potrebna pomoć ostatka ekipe, stoga... ljudi, molimo vas ljubite svoje kao Čorluka Franku nakon ispadanja s Eurosonga. Svečanim otvorenjem Gamesa cjelokupna priča eventa je zaokružena i sve je moglo početi. Prvu noć Gamesa obilježila su nova poznanstva, pucanje glasnica na karaokama te noćna odbojka na pijesku.

Drug dan: Znoj i bubnjevi

Jetre običnih ljudi su se tek stigle regenerirati, a sportaši su već osvajali bodove u odbojci, košarci, futsalu i rukometu za svoje fakultete. Kako su se približavali podnevni sati tako je rastao i broj navijača (jetra se regenerira eksponencijalno u odnosu na vrijeme). Navijači su pokazali da život znače te su pokazali koliko su važni za igrače (bodri svoje, jer drugi neće..osim ako su iz Sarajeva..njih svi vole na Gamesima) te su ih bodrili bubnjevima, megafonima, navijačkim pjesmama i koreografijama). Ishode sportskih bitaka možete naći u aplikaciji. Arene su također otvorene, hrabri lumeni započeli su svoje trodnevno “znojenje” (ne znoje se samo sportaši).

Rezultati arena iz prvog dana su niže.

Sada žurimo na STEMatski Games kviz, a za sve koji žele osjetiti atmosferu Gamesa najbolje da prate naše Instagram Storyje.

Rezultate pratite na https://tech.stemgames.hr/leaderboard.html#/leaderboard.