Peti dan: Jutro donosi kraj

009 – DSC_7413

Peti i posljednji dan Gamesa studenti su trošili posljednje snage svojih zvučnika. Koji od vas su se hrabro i pobjedonosno okupali u ugodnih 16 stupnjeva, a koji su bili samo moralna podrška na suhom pročitajte u nastavku.

Finale sportskih događanja rame uz rame je pratilo i finale u navijačkom nadmetanju, što je vidljivo doprinijelo važnosti utakmice. Bogata publika imala je priliku uživati u spektakularnim finalima sportskog turnira ovogodišnjih Gamesa. Za sve one koji su nažalost propustili bitku za tron, ili pak one koji opradavno žele uživati u svojih 5 minuta slave mogu rezultate svih natjecanja vidjeti ovdje.

Naši ratnici su u amfiteatru održali svoje finalne prezentacije i tako okončali svoj izazovni tjedan borbi u Arenama. Darvinistički, pobjednici su bili upravo oni najizdržljiviji, oni koji su kroz cijeli period nadmetanja zajedništvom i interdisciplinarnošću uspjeli doći što bliže cilju.

Krunidbe pobjednika također su se održale u već dobro nam znanom amfiteatru. Osim što smo kroz pomalo nostalgičnu atmosferu večernje ceremonije odali počast prvacima ovogodišnjih Gamesa, zahvalili smo se i svim fakultetima i pokroviteljima događaja bez kojih nam tjedan za pamćenje ne bi bio moguć te smo službeno zatvorili STEM Gamese 2019.

Gamesi se večeras asimptotski približavaju prema svom vrhuncu što zasigurno možemo pripisati isključivo jednoj osobi, a to je najveća studentska ljubav Vesna Pisarović.

Vesna će nas, sasvim sigurno, svojim vječnim klasicima nostalgično vratiti u helenizam našeg odrastanja i baciti dolje na koljena.

Na kraju, što reći? Koju posluku porati osim da vaše komentatore jako žalosti činjenica da je došao kraj naše svakodnevne komunikacije. Gorak okus ipak će popraviti slatka Vesna pa ćemo uz tekuće veselje već nekako probroditi naše tugovanje i povratak u realnost. Hvala vam što ste uz nas činili dio ove predivne bajke te iduće poglavlje okrećemo nagodinu!