Tko su ovogodišnji tematski sponzori?

belobelospoo169-2

Jedan od najiščekivanijih dijelova STEM Gamesa nedvojbeno je natjecanje u znanju. Ono omogućuje natjecateljima da pokažu svoje vještine u jednoj od četiri arene, svaka od kojih predstavlja pojedino STEM područje. Ove smo godine udružili snage s Infineonom u Technology Areni i PBZ-om u Mathematics Areni kako bi natjecanje iz znanja predstavili u najboljem mogućem ruhu i natjecatelje suočili sa izazovnim i aktualnim zadacima. Naši su tematski sponzori izabrali podteme za svoje arene, a ujedno će i poslati stručnjake koji će nam se pridružiti kao mentori i članovi žirija na finalu natjecanja. Ovo je sve što trebate znati o njima!

Infineon Technologies Austria AG, podružnica tvrtke Infineon Technologies AG, vodeći je svjetski dobavljač rješenja u području poluvodiča – okosnica u tehnološkom razvoju. U cilju im je učiniti život lakšim i zelenijim, a vozila udobnijima, sigurnijima i održivijima, kao i omogućiti sigurne transakcije u internetu stvari.

Sa skoro 5500 zaposlenika samo u Infineon Villach, Austria i preko 56200 zaposlenika iz 79 zemalja, Infineon je div u područjima istraživanja i razvoja, kao i jedno od najvećih istraživačkih poduzeća u Austriji. Infineonovi stručnjaci prihvaćaju digitalnu transformaciju i usredotočuju se na rješavanje globalnih problema u istraživanju koji se odnose na energetsku efikasnost, mobilnost i sigurnost.

Njihova predanost i doprinos digitalnoj sigurnosti u potpunosti odgovara ovogodišnjoj generalnoj temi, što ih čini savršenim partnerima za tehnološku arenu!

Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, jedna je od najvećih hrvatskih banaka. U svim etapama svojeg rasta i razvoja, znatno je sudjelovala u financiranju gospodarstva zemlje, podržavajući investicijske programe u razvoju turizma i poljoprivrede, kao i elektrifikacije i cestogradnje.

PBZ uvažava kako zaposlenici predstavljaju temelj uspješnog poslovanja i prisvaja pristup poslovanju koji je temeljen na korporativnim vrijednostima, sve u nastojanju da klijentima, poslovnim subjektima i društvenoj zajednici pruži visokokvalitetne usluge. Također naglašava važnost kvalitetnog obrazovanja pa tako motiviranim studentima nudi stipendije i interne edukacije, pružajući priliku za profesionalno usavršavanje u suradnji s vrhunskim stručnjacima.

Ove će godine PBZ sastavljati izazovne zadatke za naše natjecatelje u matematičkoj areni, usput pružajući svo znanje, iskustvo i vodstvo koje je potrebno da naši mladi matematičari napreduju!

#readySTEMgo