Svaki je dan – dan žena u Gamesima!

kolaz

Ima li dovoljno žena u STEM područjima? Ima nas, ali nema. Pita li nas netko možemo li to, jer ipak smo žene? Ne pita, ali ipak pita. Treba li nam borba za ravnopravnost? Treba. Smatraju li nas previše emocionalnima, tvrdoglavima, ravnodušnima i tihima? Smatraju, ali i ne smatraju jer smo odlučne, empatične, ustrajne, energične, racionalne, strpljive, hrabre i znamo što želimo! 

Što sve žene u Gamesima mogu? Mogu zajedničkim snagama nadgledati cijelu organizaciju, a pri tome motivirati veliki broj volontera i članova organizacije. Mogu unaprijediti koncept natjecanja u znanju, mogu voditi timove, biti mentorice i još puno toga.

202100307 – STEM Games – dan zena – naslovna

Mi u Gamesima podižemo svijest da su djevojke i žene jednako sposobne kao i muškarci, odnosno ne dopuštamo da lijepo isključuje pametno niti da pametno isključuje lijepo. Pružamo im ohrabrenje i prilike da se dokažu, a i naglašavamo kako su snažni i prije svega vidljivi uzori mnogih znanstvenica u svijetu upravo put kojim svaka žena može težiti, bez obzira na to što će neki reći ‘’ali ona je žensko’’ jer te mi ne svrstavamo po tome što si žena.

Rušimo stereotipe o ženama u znanosti i STEM područjima već dugi niz godina i upravo ti koja ovo čitaš, a možda se premišljaš, nemoj se premišljati nego dođi i razvali sve stigme o ženama u STEM-u! Budi glasna, ali tiha, budi smiješna, ali ozbiljna, budi onakva kakva jesi i onakva kakva želiš biti i zato, budi prije svega odvažna i dođi na Gamese i pometi konkurenciju svojim znanjem i vještinama.

20210307 STEM Games – dan zena 1 kolaz

Možete osmisliti zadatke, primijeniti okruženje i praksu u STEM područjima, dati prioritet raznolikim, uključivim i uljudnim okruženjima te svojom snagom biti dio vodstva, natjecanja i sudjelovanja u natjecanju poput Gamesa! Pokreni promjene u društvu i potakni mlade buduće znanstvenice i inženjerke da ne idu malene ispod zvijezda.

Jedina stvar o kojoj se trebate brinuti je hoćete li nam pokazati svoje vještine ili ne, bez obzira na to jeste li muško ili žensko, a sigurni smo da hoćete.

Žene, proslavite svoj dan – svaki dan, a mi vas čekamo na Gamesima; hrabre, odlučne i snažne!