Treći dan: Iza kiše dolazi sunce

002 – _DSC6744_GoranBerovic

Treći dan lijevalo je k’o iz optičkog kabla, no naši sudionici nisu dopustili da im kišne nepogode pokvare boravak na Gamesima. Kako je nastao balkonski vaterpolo, a kako su otkriveni novi načini grijanja pročitajte u nastavku.

Iako se vraški potrudila, kiša ipak nije uspjela spriječiti današnje aktivnosti na sportskim terenima - velik odaziv zadao je slatke brige našim prijevoznicima koji su omogućili navijačima da i u dvoranama budu bezuvjetna potpora svojim sportašima. Ipak, jednom se sportu osmjehnulo sunce pa su veslači uz pozadinske estradne klasike standardno zapalili amfiteatar i uz podršku svojih navijača odveslali do slatke pobjede. Ostale sportske rezultate ovog kišnog dana možete pogledati ovdje http://scores.stemgames.hr.

Posebno uzbudljiv dan imala je tehnološka arena koja se zaputila na kratki izlet u Vodnjan, gdje ih je Infobip velikodušno ugostio. Tamo su naši gladijatori imali priliku razgledati kampus i dobiti uvid u to kako izgleda moderan poslovni svijet i zašto na buduće zaposlenje treba gledati s osmijehom na licu. Obilazak nije bio isključivo turistički, već su naši borci na vlastitoj koži imali priliku iskusiti kako izgleda radni dan velikih igrača - imali su izazov proći kroz slijepi labirint pun opasnih zadataka koje su morali rješavati kako bi dobili bodove. Ovom bismo se prilikom zahvalili spomenutom Infobipu na asistenciji pri slaganju zadataka za tehnološku arenu.

Svoju interdisciplinarnost danas smo demonstrirali novom aktivnošću našeg edukativno-zabavnog dodatnog programa™ - radionicom samoobrane. Drevne tajne brazilskog jiu-jitsua otkrili su nam osječki studenti koji su nam ukazali na važnost sposobnosti branjenja samog sebe u pravom životu, dok su istu sposobnost u virtualnom svijetu eSports arene pružile preko CSGO-a, Hearthstonea, FIFE i njezinog velikog rivala PES-a.

Od ostalih aktivnosti našeg edukativno-zabavnog dodatnog programa™ istaknuli bismo STEM kviz koji je kao i bela, samo paravan za spajanje dvije srodne duše te dio noćne romantike koju smo ipak smo podijelili na dvije večeri, gdje će se onaj zapravo romantičan dio odviti sutra u Višnjanskoj zvjezdarnici, dok je večeras provokativni Korado odlično obradio generalnu temu Gamesa i poprilično nas zamislio svojim thought-provoking izlaganjem.

Za kraj, svima se želimo zahvaliti na dobrom poslu zagrijavanja atmosfere pa ćete u plodovima svoga rada moći uživati već večeras na dugo iščekivanom beach partyju Gamesa.