Znanje je moć – Žene u znanosti

IMG_9317

Kulturne predrasude često utječu na životni put mladih žena, ograničavaju njihova zanimanja i interese i na koncu utječu na tijek njihove karijere. Čak i one koje postanu uspješne u svom području, zahvaljujući svojem radu i trudu, susreću se s nebrojenim izazovima i poteškoćama. No upravo nas one inspiriraju! Te beskonačno kreativne i motivirane znanstvenice i inženjerke koje se silno trude unaprijediti ovaj svijet i učiniti ga boljim.

Mnoge su pionirke u vlastitim područjima i dokazuju da ne postoji problem kojeg ne mogu riješiti. Odlučnost, ustrajnost i strast prema svojem radu pokretačke su snage uspjeha, a upravo su to i karakteristike koje na STEM Gamesima najviše cijenimo. Znanstveni se svijet neprestano mijenja pa je tako jedan od naših ciljeva oduvijek bio podržavanje i poticanje nove generacije znanstvenika, neovisno o spolu.

Gamesi ženama i djevojkama pružaju sjajnu priliku da sudjeluju u poticajnom okruženju, zajedno s kolegama i kolegicama koji dijele njihovu strast i motiviranost i međusobno surađuju kako bi ostvarili svoj puni potencijal. Iz godine u godinu nevjerojatne se žene prijavljuju da sudjeluju u organizaciji, postanu mentorice ili sportašice ili pak razvaljuju u rješavanju zadataka.

Ovo je dan kojeg obilježavaju žene i djevojke koje ruše društvene stereotipe i pritom svaki dan mijenjaju svijet. Neka nas inspiriraju – te hrabre, divne žene, kojima je čitav svijet nadohvat ruke!

Sretan Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti!