Otvorene pretprijave za STEM Games

ready_stem_go

Počinju pretprijave za STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program. Pretprijave traju do 25. ožujka 2018., nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima.

Studenti se na STEM Gamesima mogu natjecati u sportu i u znanju. Natjecanje iz znanja odvijat će se u četiri STEM Arene - svaka Arena suočit će natjecatelje sa zadatkom iz jednog od područja STEM-a.  Svaka Arena imat će podtemu povezanu s generalnom temom.

Generalna tema STEM Gamesa 2018 je NextGen Society kojom se pred natjecatelje stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

U sportskom natjecanju, studenti će imati priliku braniti boje svog fakulteta u jednoj od 9 sportskih disciplina (futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, stolni tenis, veslanje, kros, šah).

Za opuštanje od natjecateljskog dijela studente očekuje zabavni program. Kako bi se što bolje upoznali sa stanjem i trendovima u znanosti, inženjerstvu i poduzetništvu STEM zajednice, unutar edukativnog dijela programa očekuju ih predavanja, radionice i demonstracije projekata.

Za podršku projektu i sigurnost natjecatelja brine generalni sponzor STEM Gamesa, Croatia osiguranje.

Prijaviti se možete do 25. ožujka 2018. preko formulara za prijave, a više o STEM Gamesima možete doznati i na našoj Facebook stranici.