Tko su mentori Gamesa 2021?

12_6 (1)

Kako bi se i ove godine suočili s izazovnim problemima iz industrije, naš Tim za znanje udružio je snage s vrijednim stručnjacima iz OIKON-a, Infinuma, Infobipa, Vertiva i PBZ-a. Vrijeme je da predstavimo mentore i otkrijemo čime se bave kako biste se što bolje pripremili za zadatke pred vama!

 

mreža MENTORSKI sponzorI

 

Science (Prirodoslovna) arena

Oikon - Institut za primijenjenu ekologiju naš je višegodišnji mentor u Science areni. Njihovo glavno područje djelovanja je pitanje zaštite okoliša i prirode u Hrvatskoj i regiji, a ostala područja uključuju industrijsku ekologiju, obnovljive izvore energije i upravljanje prirodnim resursima, ekološko modeliranje, GIS i još mnogo toga što se nadovezuje na sinergiju čovjeka i prirode. Ne sumnjamo da će vam rješenja problema u Prirodoslovnoj areni doći će prirodno, ali za svaku nedoumicu - tu je Oikon.

 

oikon_logo

 

Technology (Tehnološka) arena

Za zadatke Tehnološke arene pobrinut će se Infinum i Infobip. 

Infinum je vodeća hrvatska softverska tvrtka koja se bavi dizajnom i razvojem mobilnih i web aplikacija. Tvrtku su 2005. godine osnovali Tomislav Car i Matej Špoler tijekom studija na FER-u. Infinum posluje u Hrvatskoj, Sloveniji i SAD-u, razvijajući softverska rješenja za globalno tržište, a njihove proizvode koriste milijuni ljudi. Zapošljavaju gotovo 300 ljudi u 10-ak zemalja, a već su četvrti put proglašeni najboljim poslodavcem u Hrvatskoj.

 

infinum_logo

 

Infobip je globalna IT i telekomunikacijska tvrtka koja, pružajući usluge moblinih komunikacija u oblaku,  kreira rješenja koja pomažu klijentima da stvore bolje korisničko iskustvo njihovih usluga putem različitih aplikacija za razmjenu poruka, poziva i push obavijesti. Od osnutka tvrtke, zadaća im je klijentima i partnerima pomoći prevladati složenost komunikacije s potrošačima sve na brz i siguran način, a to ih čini pouzdanim mentorskim partnerom Gamesa još jednu godinu za redom. 

Zadnje dvije godine pandemija nam je zadala mnoge probleme i izazove kao što je modeliranje suzbijanja širenja virusa pa je pravo vrijeme da te pitamo: “Kako bi ti spriječio širenje infekcije po gradovima?”. Da, zadaci su još uvijek iznenađenje, ali zar nije zabavnije da ti damo mali mig i potaknemo već sad na razmišljanje? Vidimo se u Tehnološkoj areni!

 

infobip_logo

 

Engineering (Inženjerska) arena

Vertiv 

Industrijski stručnjaci i arhitekti kontinuiteta koji klijentima pomažu u planiranju i izgradnji infrastruktura budućnosti. Koriste se vlastitim portfeljem hardvera, softvera, analitike i servisa kako bi osigurali da svaki proizvod klijenta radi bez prekida, optimalno i da su međusobno u sinergiji - zvuči baš kao idealan tim STEM Gamesa. Inženjersku arenu upotpunit će korporacija Vertiv, čija se komercijalna i industrijska postrojenja bave između ostalog i zdravstvom, što ih čini stručnjacima za sustave za napajanje respiratora u bolnicama. Zašto smo baš to naglasili? Saznat ćeš na vrlo brzo Gamesima!

 

vertiv_logo

 

Mathematics (Matematička) arena

Privredna banka Zagreb 

Privredna banka Zagreb (PBZ) članica je Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi te je u samom vrhu hrvatskog bankarstva. Tijekom godina predvodnik je u primjeni novih tehnologija, kontinuirano razvija nove i inovativne proizvode i usluge za građane i poduzeća. Za matematičare se zna koliko su dobri s brojevima, a rad u banci je danas vrlo dinamičan i izazovan te pruža široki spektar mogućnosti u različitim poslovnim segmentima. PBZ je ove godine oslonac svima koji se pronađu u Matematičkoj areni.

 

pbz_logo

 

Kako su se naši mentori prilagodili na pandemiju te s kojim su se sve izazovima suočili i koja su nova rješenja pronašli otkrit ćete uskoro rješavajući zadatke. Zato požuri i prijavi se na STEM Games Safe Mode, vremena je još vrlo malo! Najuspješniji timovi imat će priliku upoznati se s industrijskim mentorima!