STEM Games: Life as We Know It

web

Ostavi se svega što radiš jer je došlo vrijeme da ti otkrijemo generalnu temu ovogodišnjih STEM Gamesa!

I ptice na grani znaju da Gamesi nisu još jedno obično studentsko natjecanje. Njihova je posebnost u tome što pred svoje sudionike stavljaju stvarne probleme suvremenog doba i budućnosti te ih potiču da u svom pristupu pokažu primjenu stečenog znanja, motivaciju za napretkom i nezaobilazni timski duh!

Generalna tema Gamesa želi ti skrenuti pažnju na jedan od mnogobrojnih takvih problema i izazvati te da u jednoj od četiri STEM Games Arene svojim vizijama daš svoj doprinos njegovom rješavanju. Ovogodišnji zadaci bavit će se održivošću našeg života na Zemlji, a objedinit će ih generalna tema:

Life as We Know It

Prema Kozmičkom kalendaru Neila Degrassea Tysona, čovječanstvo je prisutno tek posljednjih 14 sekundi kozmičke godine. U tih 14 sekundi uspjeli smo promijeniti prirodne procese i u sve umiješati svoje prste u stilu Vragolastog Denisa.

Vrste izumiru, a mi razmišljamo o životu na drugim planetima. Polarni led se topi, a mi se pravimo da se nas to ne tiče. Zemljino magnetsko polje divlja, a nemamo pojma zašto. Srećom, sjetili smo se briljantne ideje da iz kokoši ponovo stvorimo dinosaure.

Vrijeme je da započnemo novu kozmičku godinu i donesemo važne novogodišnje odluke - na Gamesima okrećemo novi list i racionaliziramo svoje postupke! Dok opčinjeni svemirom nastavljamo potragu za sljedećim ‘Oumuamuom koji će proći našim susjedstvom, brinemo se da u životu na Zemlji mogu uživati i buduće generacije. Zanimaju nas i pitanja i odgovori, počinjemo istraživati neistraženo, utiskujemo put ka novim revolucionarnim otkrićima, uspješnom korištenju kvantnih računala ili definiranju tamne energije!

Kako možemo živjeti u trenutku dok gledamo u budućnost? Izazovi samog sebe i odgovor potraži na ovogodišnjem izdanju STEM Gamesa!