Što su to Gamesi?

fun

Brucoš si i stalno slušaš od starijih kolega priče o Gamesima koje zvuče predobro da bi bile istinite, no i dalje nisi siguran što je to i zašto se prijaviti? Ili si možda već iskusni veteran na Gamesima i znaš kako stvari funkcioniraju, ali se želiš prisjetiti što ti sve Gamesi mogu pružiti i ove godine? Koji god razlog bio, sigurni smo da ćemo ti ovim blogom osvježiti pamćenje.

STEM Games najveće je studentsko natjecanje u Hrvatskoj koje okuplja više od 1500 studenata diljem Hrvatske i šire na jednom mjestu. Tijekom 5 dana studenti se natječu u znanju, sportu,a od ove godine i esportu. Znanje je podijeljeno u četiri kategorije: prirodoslovlje, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Ono što ovo natjecanje čini jedinstvenim su interdisciplinarno koncipirani zadaci koji se rješavaju u timovima, stoga je naglasak na povezivanju studenata s raznih STEM fakulteta s ciljem rješavanja zadataka što originalnije i točnije. Uz to, studenti se natječu u sportu i esportu gdje je bitno pokazati iznimnu taktiku, brzinu, fokus i kooperativnost s timom kako bi ostvarili što bolji plasman i donijeli svom fakultetu vječnu slavu.

Sudionici Gamesa mogu se iskazati u raznim arenama znanja i sporta, no to nije sve što Gamese čini tako posebnima. STEM Games nudi cijeli spektar dodatnih aktivnosti u kojima se možeš zabaviti, naučiti nešto novo ili jednostavno opustiti s prijateljima. Samo neki od zabavnih programa koji su krasili Gamese dosad su koncerti velikih pjevačkih zvijezda, utrke dronovima, karaoke, potraga za blagom, kvizovi, radionice plesa i sporta itd.

sport1
stem9

Znamo da se uz ovoliko potencijala STEM Gamesa već dijelom pripremaš za prijave, ali na Gamesima možeš dobiti još više. Možda sretneš svog budućeg najboljeg prijatelja dok čekaš piće na šanku. Ili upoznaš svoju srodnu dušu koja dijeli strast za fizikom jednako kao i ti. Moguće je i da dok budeš brainstormao sa članovima tima o zadatku koji vas muči, dođeš do briljantne poslovne ideje s kojom ćeš se obogatiti u budućnosti s novostečenim kolegama. Brojni profesori i mentori koji ti budu na raspolaganju mogu te motivirati da se počneš baviti novim znanstvenim temama, a govornici iz industrije mogu te inspirirati na prijavu za ljetni posao.

Sve su ovo priče koje su se nekome već dogodile, a koje te mogu dočekati na Gamesima. Na tebi je samo da se prijaviš i doživiš najboljih pet dana u svom životu iz prve ruke, stoga nemoj propustiti ovu priliku i budi i ti taj koji će brucošima dogodine prepričavati nezaboravne uspomene sa STEM Gamesa 2020!