Program događaja

Generalna tema objedinjuje sva četiri STEM područja - Science, Technology, Engineering i Mathematics te usmjerava natjecatelje i sudionike STEM Gamesa na pitanja i izazove s kojima se suočavamo. Na nju se naslanjaju podteme - specifični problemi koje će studenti rješavati i tako odmjeravati svoje znanje u STEM Games Arenama.

Generalna tema STEM Gamesa 2018.:

NextGen Society

Ovdje ste kako biste smislili nove ideje, riskirali, promicali raznolikost i komunikaciju pomoću društvenih mreža i za sve to vrijeme štitili privatnost. Ovdje ste kako biste zadržali internet slobodnim, ovdje ste da budete junaci našeg doba.
Vi ste ti koji mogu iskoristiti tehnologiju i prilagoditi je potrebama čovječanstva, a ne obrnuto. Pretvorite riječi u akciju i preoblikujte svijet u kojem živimo za sve buduće generacije.

hrv
vertikalna-infografika

Natjecanje iz znanja

Studentice i studenti odmjeravaju znanje u STEM Games Arenama - timskom trodnevnom natjecanju u rješavanju inženjerskih projektnih zadataka iz četiriju područja.

Natjecanje iz sporta

Studentice i studenti natjecat će se u devet sportova. Sportskim se natjecanjem potiče razvoj natjecateljskoga duha, načela pravedne igre te bavljenje sportom.

Edukativni program

Natjecateljski program činit će stručna predavanja, rasprave i okrugli stolovi o trendovima u STEM područjima i izazovima s kojima ćemo se suočavati u budućnosti.

Zabavni program

Natjecateljsku atmosferu začinit će dobra zabava tijekom dana i bogat noćni program na kojemu će se studenti imati priliku opustiti, upoznati i družiti.