STEM Games 2023: Innovating Security Through STEM

Generalna tema 2023

Trenutak kojeg već dugo iščekujemo napokon je ovdje – generalna tema STEM Gamesa 2023., jedinstveni koncept koji povezuje cijelo natjecanje, ujedinjuje sve četiri STEM arene i definira ključne probleme s kojima će se natjecatelji suočiti.

INNOVATING SECURITY THROUGH STEM

Kao što kaže Jane Addams, ono što osiguramo sami sebi nestabilno je i neizvjesno, sve dok se ne osigura za svakog i ukomponira u svakidašnji život. Isto se odnosi i na online podatke I osiguravanje naših osobnih podataka od neovlaštenih uljeza. Uz pomoć matematičkih algoritama u kriptografiji možemo zaštititi svoje podatke. Istražit ćemo dubine kriptografije i sve nijanse koje leže u pozadini.

Kako se sve više i više uređaja povezuje s internetom, tako sigurnosni rizici eksponencijalno rastu. Kako bi sigurnost i privatnost korisničkih podataka bila zajamčena, neophodno je primijeniti djelotvorne sigurnosne mjere za IoT uređaje. Obrazovanje i osvještavanje korisnika također je ključno u prevenciji cyber-napada i zaštiti osjetljivih podataka.

Zaštitom uređaja i podataka omogućujemo daljnji razvoj i inovaciju Interneta stvari, pritom osiguravajući sigurnost i privatnost svih korisnika.

U svijetu koji postaje sve više i više globaliziran i prolazi kroz neprestanu, neumoljivu digitalnu transformaciju, bilo u osobnom ili profesionalnom životu, sigurnost je postala nužnost. Vozila postaju automatizirana, bankarstvo je prihvatilo digitalizaciju, a profesionalna produktivnost doživljava neprestani pomak prema online radu. Ovisimo o tehnologiji, a ta ovisnost će samo rasti s napretkom tehnologije, što znači da je zaštita podataka postala jedna od glavnih briga današnjice.

Ove godine, natjecatelji će se suočiti sa stvarnim problemima iz područja web sigurnosti, energetske sigurnosti i sigurnosti u automatizaciji. Ove će probleme rješavati kroz zadatke koje osmišljavaju stručnjaci u industriji i odgovaraju jednom od četiri STEM područja. Sudionici će moći dokazati da znaju primijeniti STEM principe i metodologije na kompleksna sigurnosna pitanja u interdisciplinarnim timovima.

Jeste li spremni steći praktično iskustvo u jednoj od najbrže rastućih industrija današnjice?

Vidimo se uskoro u Umagu!

#readySTEMgo