Prirodoslovna arena

20190427 – STEM Games logo – Arena S – bijeli tekst(1)

Što?

Koristeći osnovna znanja iz biologije, kemije i fizike, u Prirodoslovnoj areni obrađivat ćete podatke oceanografskih istraživanja s funkciji razumijevanja eko sustava za održivi razvoj. Izazovi s kojima ćete se susresti bit će temeljeni na stvarnim problemima, a osmislit će ih skupina mentora iz različitih prirodoslovnih područja.

Tko?

Za rješavanje složenog zadatka bit će vam potreban multidisciplinarni tim sastavljen od biologa, kemičara i fizičara te studenata iz srodnih područja. Znanja koja bi vam posebice mogla koristiti su rad u Excelu, R-u ili nekom drugom statističkom programu za obradu podataka.

who
why

Zašto?

Ako imate prirodoslovnu obrazovnu podlogu i želite steći iskustvo rada u multidisciplinarnom timu na realnim znanstvenim problemima s kojima se ne susrećete na fakultetima, onda je ova arena pravo mjesto za vas. Tijekom četiri dana natjecanja imat ćete priliku raditi s mladim i ambicioznim ljudima s kojima dijelite način razmišljanja i ljubav prema izazovima te ćete timskim radom doći do jedinstvenog pristupa rješavanju problema. Ovisno o rezultatima, svoja razmišljanja, ideje i rješenja moći ćete izložiti našem žiriju te stručnjacima iz akademije i industrije.

Preuzmi zadatke 2023

Preuzmi zadatke 2022

Preuzmi rezultate arene 2019

Preuzmi tekst zadatka 2019

Preuzmi tekst zadatka 2018

Kompetencije arene

Biologija

Analitička kemija

Osnove statistike

Pretraživanje baza podataka

Pretraživanje literature

Kritičko razmišljanje i rješavanje problema

Timski rad

Prezentacijske vještine

Mentori

Znanje_Sarena_Bobana_Samardžija

Sarena Bobana Samardžija

Prirodoslovna arena

Bobana Samardžija trenutno radi na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci te je usredotočena na proučavanja bioloških elemenata ključnih za razvoj kroničnih mentalnih bolesti. Trenutno je student doktorskog studija “Medicinska kemija”, a prethodno je završilapreddiplomski studij “Biotehnologija i istraživanje lijekova” te diplomski studij “Istraživanje i razvoj lijekova”. Svoj istraživački rad prezentira na međunarodnim konferencijama, gdje je isti prepoznat i nagrađen titulom “Early Career Award” na 2022 Congress of the Schizophrenia International Research Society (SIRS). Kroz studij bila je aktivan volonter na međunarodnim studentskim sportskim natjecanjima kao što su Europske sveučilišne igre u Rijeci i Zagrebu 2016, World University Championship Handball u Rijeci 2018 i EUSA EHF Beach Handball Championship u Zagrebu 2019. I sama je bila natjecatelj na STEM Gamesima gdje je u Science areni osvojila drugo mjesto 2018. godine, nakon čega se priključila organizaciji kao mentor u Science areni 2019. godine i član ocjenjivačkog žirija u 2022. godini.

Znanje_Karlo_Lovrečić

Karlo Lovrečić

Prirodoslovna arena

Karlo Lovrečić is a graduate student of Molecular Biology at Faculty of Science in Zagreb. He is currently working on his MSc thesis with focus on cancer biology and machine learning. His main interests are drug design, personalized medicine and computational biology. In his spare time, Karlo likes to hang out with his friends, watch TV series, and participate in pub quizzes.

Znanje_Katarina_Mandić

Katarina Mandić

Prirodoslovna arena

Katarina Mandić je asistentica na Institutu Ruđer Bošković u Laboratoriju za strojno učenje i reprezentacije znanja. Diplomirala je Molekularnu biotehnologiju na PBF-u gdje se prvi put susrela s bioinformatikom – spoj biologije, statistike i računarstva. Zatim se pridružila bioinformatičkoj grupi na IRB-u gdje analizira i vizualizira velike količine podataka dobivene visoko-propusnim biološkim eksperimentima, kao što je sekvenciranje genoma. Osim istraživačkog rada, Katarina sudjeluje u aktivnostima popularizacije znanosti i znanstvene metode te je 2022 sudjelovala na STEM Gamesima u sklopu mentorskog tima. U slobodno vrijeme je aktivna sportašica i hrvatska softball reprezentativka.

adwaitparchure_science

Adwait Parchure

Prirodoslovna arena

I received my bachelor's degree in biotechnology from University of Mumbai and Master's in Bioinformatics from Bangalore in India. After 4+ years of industrial and academic research experience in stem cell biology and immuno-oncology, I joined Biotechnology department at UNIRI as research assistant in January 2022. I am interested in wet lab research, specifically in drug designing. Outside work, I enjoy traveling and music.

X